HTML

VK blog

CSINÁLD!

Utolsó kommentek

  • bekerült: @Tartós Béka: Jól érted ! Igen felelős, de nem a balliberális gyűlölet kampányért, hanem mert ú... (2015.05.14. 07:33) O Fortuna – Kokó védelmében
  • Tartós Béka: @bekerült: "Teccet volna előre gondolkodni és nem a pénzt nézni, amivel eladta magát !" Jól értem... (2015.05.13. 23:37) O Fortuna – Kokó védelmében
  • Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: @keményen drogozó kisember: Igen, Larry túl hülye ahhoz h felfogja. (2015.05.13. 18:38) O Fortuna – Kokó védelmében
  • bekerült: A minap volt vitám arról, hogy a választóink zöme számára a politikai hovatartozás hit kérdése és ... (2015.05.12. 18:53) O Fortuna – Kokó védelmében
  • Vucsics.Krisztián: @bekerült: "Pont azért írtam ezt, hogy amikor egy példakép leteszi a garast, azzal, hogy az adott ... (2015.05.12. 11:52) O Fortuna – Kokó védelmében
  • Utolsó 20

Avatar

2010.01.27. 11:06 Vucsics.Krisztián

Ahhoz képest. hogy ezt az egészet úgy indítottam, hogy konstruktív blog lesz... :-) na mindegy. Szóval tegnap megnéztük az Avatart (Westend, 3D): hát gyerekek, ekkora gyopár-eke egy xart... a kivitelezés ügyes, de a "sztori"?!

Innen: http://napirajz.hu/archives/2006/08/21/1774495/

Aki még nem látta volna: hóttprimitív sablonok, van jószívű főhős, zordnak tűnő, ám mégis érző szívű tudósasszony, szemüveges kis főgeci, no és persze a véreskezű szuperkatona-tábornok, aki a bevetés [értsd: komplett civilizációk kiirtása] közben kávézgat(!) a cockpitben. Van egy jócsaj helikopterpilóta is, aki végig atlétatrikóban flangál, ez mondjuk nem rossz ötlet :-) de amúgy az egész színvonalat ez nagyjából jellemzi.

Ha a film közben ki kéne menni WC-re, SMS-t olvasni vagy csak szimplán bealudnánk, egészen nyugodtan megtehetjük, mert tuti semmi olyanról nem maradunk le, ami "cselekmény" bármelyik hatévesnél idősebb néző számára ne lenne triviális. Kb. ilyen Ryan közlegény megmentése színvonal.

Kb. a 20. perc tájékán jutott először eszembe, hogy amíg Ancsi és Mihály sógor nézik, addig én kimennék egy pulóvert venni, de Ancsi persze leszavazta, úgyhogy "viselkednem" kellett.

Úgy kétharmad idő tájékán meg lehetett volna úgy-ahogy menteni a filmet, ha a nagy fa kidöntésénél (ne röhögj, tényleg ezért a nagy igyekezet) szépen vége lett volna. Egyrészt mehettem volna haza, másrészt meg ott maradt volna valami tanulság-félének, hogy a rohadék kolonizálók jól legyakják szerencsétlen lándzsás őslakosokat. Mindenki szépen mehetne haza, szívében a nagy tanulsággal.

Juteszembe, a fejletlen, háncsruhás-lándzsásőslakosok egyébként közvetlen kábelkapcsolattal kommunikálnak a többi lénnyel, szóval itt már tartanak, de a fegyvereik megrekedtek a lándzsánál. Nagyjából semmi sincsen kidolgozva, mindenki éppen úgy viselkedik, ahogy a rendezőnek eszébe jutott. Baszomnagy sziklák lebegnek, de a helikopterek lezuhannak - hogy hova, az nem derül ki, de nem is érdekes, szép nagyot robbannak, az a lényeg.

Nnaszóval a kolonizálók egyszer csak legyakták az összes őslakót, felgyújtottak mindent - aztán itt persze nem lett vége a filmnek, hanem még majd' egy órán keresztül gyötörtek a teljesen-totálisan nyilvánvaló végkifejletért.

Volt egy (azaz egy) darab értékelhető ötlet, amikor a 3D-kivetítőjébe kézzel benyúlva drag-and-dropolta át a saját kis kézi kivetítőjére az egyik arc az ojjektumot - de ezt leszámítva egy nagy nulla az egész.

Legalább három helyen abba lehetett volna úgy hagyni, hogy jobb lett volna az egész tőle:

  • a 10-15. perc táján a tolószékes főhőst az új bolygón majdnem eltiporta valami baszom nagy dömper - jobb lett volna, ha kicsit lassabban ugrik félre. Ilyen jellegű dömperen ültünk amúgy a nászúton, frankó nagyon!
  • rá újabb 10-15 percre amikor kinnhagyják egész éjszakára az esetlen lényt a bolygón, nyilván megmekkent volna fél órán belül
  • úgy másfél óra környékén a már említett nagy fa kidöntése egyértelműen jó tetőpont lett volna, meg ebből másfél óra aztán már tényleg végképp elég amúgy is, akárhol is tart a "cselekmény".

Pozitívum: Ancsinak nagyon jól áll a 3D-szemüveg! :-)

Asszem, nem nekem való ez a fantasy. :-D 


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vucsics.blog.hu/api/trackback/id/tr881706042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása