HTML

VK blog

CSINÁLD!

Utolsó kommentek

  • bekerült: @Tartós Béka: Jól érted ! Igen felelős, de nem a balliberális gyűlölet kampányért, hanem mert ú... (2015.05.14. 07:33) O Fortuna – Kokó védelmében
  • Tartós Béka: @bekerült: "Teccet volna előre gondolkodni és nem a pénzt nézni, amivel eladta magát !" Jól értem... (2015.05.13. 23:37) O Fortuna – Kokó védelmében
  • Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: @keményen drogozó kisember: Igen, Larry túl hülye ahhoz h felfogja. (2015.05.13. 18:38) O Fortuna – Kokó védelmében
  • bekerült: A minap volt vitám arról, hogy a választóink zöme számára a politikai hovatartozás hit kérdése és ... (2015.05.12. 18:53) O Fortuna – Kokó védelmében
  • Vucsics.Krisztián: @bekerült: "Pont azért írtam ezt, hogy amikor egy példakép leteszi a garast, azzal, hogy az adott ... (2015.05.12. 11:52) O Fortuna – Kokó védelmében
  • Utolsó 20

Vendégségben

2009.10.23. 00:58 Vucsics.Krisztián

Ma este a Tilos Rádió vendégei voltunk Kovács Antallal: a "Spanyol inkvizició" keretében vallatott minket egy órán keresztül a Tilos három műsorvezetője.

Az adás letöllthető innen:

http://tilos.hu/online/2009/10/22/2000.mp3
http://tilos.hu/online/2009/10/22/2030.mp3

Tegnap pedig a Csillagánizs Főzőiskola vendégei voltunk, a megnyitófogadáson ajánlottuk a pincearon.hu választékából ezúttal a Somlói Apátsági Pince Traminiját.

 


3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vucsics.blog.hu/api/trackback/id/tr351468986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BZoltan · http://www.juhfark.hu 2009.10.24. 11:30:51

Szia Krisztián,

... és hogy tetszett nekik a tramini?

Vucsics.Krisztián · http://www.vucsics.hu 2009.10.26. 17:56:29

@BZoltan: le voltak nyűgözve, de komolyan! Persze ebben nyilván szerepe volt a választott pohárnak, a tökéletes hőmérsékletnek és a végtelenül kedves kínálásnak :-PPP de azért talán "valamicskét" a bor is hozzátett az élményhez. :-)))

Viccet félretéve, egyöntetű siker volt, nem ilyen traminihez vannak szokva a népek errefelé... gratulálunk hozzá!

Krisztián

BZoltan · http://www.juhfark.hu 2009.11.05. 13:34:20

@Vucsics.Krisztián: Ennek szívből örülök.

A tramini szerintem amúgy érzékeny a hőmérsékletre és a pohárra is. Szóval biztos volt azért annak is jelentősége :)

Amúgy érdekes ez a somlói tramini kérdés. Egyrészt könnyített pálya, mert a tramini alapvetően kedves fajta, könnyen felismerhető, behízelgő és ezt értékelik a fogyasztók. Ugyanakkor hisztis fajta, mert nehezebben engedi a terroirt és a pincét érvényesülni.

Ami pedig igazán izgalmas, az az, hogy amennyire például a juhfark kutatásunkkal már az út 60-70%-nál járunk és egyre biztosabbak vagyunk abban, hogy hogyan is kell nekünk bánni vele, hogy azt az eredményt hozza amit a hegy és a pince is akar. Úgy a tramininél még 5-10%-nál toporgunk.

Számtanilag ezt kifejezve úgy tudnám érzékeltetni, hogy a juhfarknál tudjuk, hogy mi a titka a 35-40g/l extraktnak addig a traminivel még a 25-28g/l-nél tartunk. A juhfark szinte magától odahelyezkedik az extrakt-sav-szesz háromszög geometriai közepére, ameddig a tramini nyafogva leborul, hol a sav, hol a cukor oldalon. Pedig az elzászi traminik alapján tudom, hogy lehet a traminiből is koncentrált bort csinálni úgy, hogy nem lesz cafkásan émelygős. Csak nekünk még nem sikerült. Igaz, olyan szintű elkötelezettségünk ezzel a fajtával eddig nem volt mint a juhfark-furmint-hárs mesterhármassal.
süti beállítások módosítása