HTML

VK blog

CSINÁLD!

Utolsó kommentek

  • bekerült: @Tartós Béka: Jól érted ! Igen felelős, de nem a balliberális gyűlölet kampányért, hanem mert ú... (2015.05.14. 07:33) O Fortuna – Kokó védelmében
  • Tartós Béka: @bekerült: "Teccet volna előre gondolkodni és nem a pénzt nézni, amivel eladta magát !" Jól értem... (2015.05.13. 23:37) O Fortuna – Kokó védelmében
  • Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: @keményen drogozó kisember: Igen, Larry túl hülye ahhoz h felfogja. (2015.05.13. 18:38) O Fortuna – Kokó védelmében
  • bekerült: A minap volt vitám arról, hogy a választóink zöme számára a politikai hovatartozás hit kérdése és ... (2015.05.12. 18:53) O Fortuna – Kokó védelmében
  • Vucsics.Krisztián: @bekerült: "Pont azért írtam ezt, hogy amikor egy példakép leteszi a garast, azzal, hogy az adott ... (2015.05.12. 11:52) O Fortuna – Kokó védelmében
  • Utolsó 20

O Fortuna – Kokó védelmében

2015.05.11. 15:06 Vucsics.Krisztián

No nem mint ha egy olimpiai bajnok pont az én védelmemre lenne rászorulva, de a hétvége „soha nem voltam fideszes” belpolitikai történése egy fontos problémára is rámutatott – és ez nem az „árokásás” meg a „megosztottság”, hanem valami egészen más.

kovacs_koko_istvan.jpg(kép innen) 

Arról van ugyanis szó, hogy szerintem Magyarország jelenlegi első számú problémája az egyéni teljesítmény tiszteletének a hiánya. A sikeres társadalmak megbecsülik a sikeres tagjaikat, Magyarországon ezzel szemben sikeresnek lenni valami szokatlan, nehezen érthető és ezért inkább gyanús, furcsán bűzös dolog.

Most csak klisészerűen: ha Németországban kiszáll egy jól öltözött negyvenes úr egy csillogó vadiúj ötös BMW-ből, akkor az első gondolat, ami az embernek eszébe jut, hogy valami menedzser, ügyvéd, fogorvos, vállalkozó, ilyesmi lehet az illető. Magyarországon ugyanez a menedzser, ügyvéd, fogorvos, vállalkozó, ilyesmi biztos lopta, csalta, hazudta, és a legjobb lenne, ha lehetőleg most azonnal kiszállna hozzá az adóhatóság és jól megbüntetné. Röviden ezt visszahúzó környezetnek szokás nevezni.

Ezzel összefüggésben a magyar közélet minősíthetetlen színvonalának az első számú oka az, hogy a saját területükön sikeres emberek számára a politikai szerepvállalás nem vonzó – a „színpadra kiülni” szinte már vállalhatatlan morális-egzisztenciális kockázat, az ember leginkább csak fröcsögést, gyűlölködést, a korábbi eredmények lenullázását veszi a nyakába.

O Fortuna / velut Luna / statu variabilis – így kezdődik Kokó bevonulózenéje, a Carmina Burana. (Ó Szerencse, változékony vagy, mint a Hold). Nos, nem csak a szerencse meg a Hold variábilis, de bizony az is előfordul, hogy a korábban kedvelt politikus változik vállalhatatlan irányba, ezzel kínossá válik a korábbi kiülés... döntéselméletileg jó kérdés, hogy ez visszamenőleg helyteleníti-e a korábbi döntést, de szerintem nem. (Persze, „én már akkor is megmondtam”, no de utólag könnyű okosnak lenni.) Egy ilyen kiábrándulást biztos lehet szerencsésebben is kommunikálni, mint hogy „soha nem voltam fideszes”, de attól még az embert lenullázni megengedhetetlen túlkapás.

Kokó pályafutása, ahogy zéró háttérrel, a szó legszorosabb értelmében felverekedte magát a csúcsra, mindenképpen PÉLDAKÉP kell hogy legyen. Ha az ilyen emberek még ráadásul a politikába (eredeti jelentése: közélet) is belekóstolnak, szerepet vállalnak, az külön tiszteletre méltó dolog.

Magyarországnak igen nagy szüksége lenne arra, hogy a saját szakmájuk csúcsára jutott polgárai, a Kokók, Egerszegi Krisztinák, Vágó Istvánok, Bojár Gáborok bátran, jó szívvel, különösebb kockázatok nélkül felvállalhassák politikai szimpátiájukat, sőt, ha a helyzet úgy hozza, demonstratíven kiülhessenek a színpadra, „beleárthassák magukat” a politikába. Ekkor ugyanis az is benne van a pakliban, hogy szerencsés esetben egyszer csak Kokó lesz a sportminiszter vagy Bojár Gábor az oktatási miniszter, ami mindenképp előremutatóbb lenne, mint a mostani helyzet, amikor pusztán politizálással felkapaszkodott, „életükben soha egy percet nem dolgozott” senkiháziak uralják a politika első vonalát. (A fanyalgók szerint persze ilyenkor a pozícióval csak „kifizetik”  a kiülő sztárokat, de ezzel nem kell foglalkozni, nyafogó lúzerek mindig vannak és lesznek.)

Ha ugyanis a politikai pálya, a politikai szerepvállalás, a színpadra kiülés nem vonzó a sikeres polgárok számára, akkor ott hamar betöltik a keletkezett űrt mások, kiülnek a rogánantalok, zuschlag- és lázárjánosok. Kiutáltuk Kokót a színpadról? Hát akkor majd nézhetjük helyette Szijjártó Pétert, Bojár Gábor helyett meg megkapjuk Hoffmann Rózsát és a KLIK-et. Most jobb?

Úgyhogy részemről akár volt valamikor „fideszes”, akár nem: hajrá Kokó!


62 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vucsics.blog.hu/api/trackback/id/tr377450138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Babette anyó húsdarálója 2015.05.11. 17:24:28

"Röviden ezt visszahúzó környezetnek szokás nevezni."

Téves. Röviden ezt úgy lehet nevezni, hogy valóság.

Elég ha kiállsz a Parlament környékére, és megnézed a sok retkes képviselő milyen autókkal mászkál. (Oldalfüggetlenül)
Utána hazamész, kikeresed az éppen aktuális vagyonbevallását a minimálbérrel és vagyontalansággal, aztán rájössz, miért baromság amit firkáltál.

bekerült 2015.05.11. 17:41:54

Tudod te mit írtál ?

Talán át kellene gondolnod még egyszer !

Nem csak azért, mert van több választás is, mint KoKó és a Szijjártók, hanem azért, mert a példaképeink, ha azok akarnak lenni, akkor ne saját maguk rombolják le, a róluk nagy nehezen kialakult képet !
Amikor kiült és letette a garast, akkor azok számára akik nem abba a táborban voltak, megszűnt példakép lenni és már nem is fog az lenni soha !

Vele fognak példálózni, hogy miként lehet egy elismert példaképnek lerombolni a saját nimbuszát !

Csak "egérkével" mi lesz ?
Ki volt az a hülye, aki belerángatta a politikába, hogy emberek sokaságát át tudják verni ?

Most derül ki, hogy mennyire aljasok basáskodnak rajtunk !

klacus 2015.05.11. 17:44:41

Erről a posztról, ami jó két dolog jut eszembe:
1. Egy vicc:
- Hová bújsz ha milliárdokat lopsz?
- Ahová a többiek, a parlamentbe.

2. Egy mondás:
Aki disznókkal birkózik, az bizony szaros lesz.

Mosakodni meg kínos...

Vucsics.Krisztián · http://www.vucsics.hu 2015.05.11. 18:00:10

@Babette anyó húsdarálója: totál nem érdekel a képviselők autója. Az érdekel, hogy ne csak senkiháziak számára legyen vonzó pálya a politika.

Babette anyó húsdarálója 2015.05.11. 18:01:53

Valamit nagyon félreértettél. Kokó nem akkor vesztette el a becsületét amikor orbán mögé ült díszletnek, hanem akkor amikor igazi fideszesként kezdett el viselkedni és megpróbálta bemagyarázni, hogy nem jól láttam, hogy ott ült és ne a szememnek higgyek hanem annak amit összehabog.

Vucsics.Krisztián · http://www.vucsics.hu 2015.05.11. 18:02:08

@bekerült: "Amikor kiült és letette a garast, akkor azok számára akik nem abba a táborban voltak, megszűnt példakép lenni és már nem is fog az lenni soha!" -- pont erről szól a cikk :-) hogy ez így nem jó

Babette anyó húsdarálója 2015.05.11. 18:03:26

@Vucsics.Krisztián:

Olvasd újra amit írtam. Próbáld megérteni, beleilleszteni abba amit firkáltál mivel láthatóan semmit nem fogtál fel belőle.

Vucsics.Krisztián · http://www.vucsics.hu 2015.05.11. 18:05:27

@klacus: "Aki disznókkal birkózik, az bizony szaros lesz." -- hát, ja... a t. polgárok megpróbálhatnának végre nem disznókat megválasztani

ha te erre azt mondod, hogy választanának ők, de csak disznók indulnak, akkor ebben neked persze igazad lesz :-) és ennek az okairól próbáltam meg értekezni az imént

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.05.11. 18:06:41

Jegyezd meg: csak az lehet egyéniség, aki balliba. Aki nem az, az mind gerinctelen, tehetségtelen gazember.

Vigyázz, ha ezt nem ismered el, magad is gerinctelen, tehetségtelen gazember vagy.

OkoskaTo:rp 2015.05.11. 18:13:19

(Középső Bojar -> Bojár)

A legtöbb ember problémája tényleg nem Kokó biodíszlet-mivoltával van. Hanem ahogy ezt utólag megpróbálja meg nem történtté tenni, a vissza nem térítendő támogatásával együtt. Amilyet bizonyára nála kevésbé érdemesek is kaptak.
Egerszegi is volt biodíszlet, de ő szép csendben le tudott lépni.

A magyar morálról pedig... Szerinted Németországban mekkora a fekete BMW-sek között azok aránya, akikről te írsz? És itthon mekkora azok aránya, akikről pedig mi tudjuk, milyen úton szerezték a vagyont? (Hogy jobban értsd: A magyar fekete BMW-k mekkora részén volt magyar, és mekkorán szlovák rendszám, amíg nem szálltak rájuk?)

Amiről a végén írsz, azt kicsit fordítva látod. Nem azért nem Bojár az oktatásügyi humánállamtitkár, mert nincsenek ilyen emberek az országban, hanem mert az egész magyar politika, a helyi alapszervezetektől kezdve a pöcegödör. Annyira, hogy bárki, akinek minimális becsülete is van, az a közelébe sem megy. Eredménye pedig a kontraszelekció.

Vucsics.Krisztián · http://www.vucsics.hu 2015.05.11. 18:13:51

@Babette anyó húsdarálója: picit próbáld meg légyszi szerényebben előadni... :-) nem dől össze a világ, ha nem értünk mindenben egyet

Boka1 2015.05.11. 18:17:42

A nem fideszes, de ortodox szimpatizánst hívjuk narancs-tálibnak. Nyílván, ha együtt kurvázok egy befolyásos társasággal, akkor pár év múlva is vállalom, hogy az is én voltam, de egy másik korszakomból. Ez a megszólalás amolyan hős utcai prolis volt.

Vucsics.Krisztián · http://www.vucsics.hu 2015.05.11. 18:19:08

@OkoskaTo:rp: kösz, javítottam

azt írtam én is, hogy Kokó nem a legszerencsésebben fogalmazott az elhíresült mondatával, de szerintem arról szó sincs, hogy megpróbálta volna letagadni a "kiülést" - annyit írt, hogy a kiülés nem jelenti azt, hogy birka módon mindenre béget

fogalmazhatott volna precízebben, kétségtelen

az utolsó bekezdéseddel pedig teljesen egyetértek, pontosan erről szerettem volna magam is értekezni, hogy hogyan alakul(t) ki a pöcegödör

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2015.05.11. 18:24:28

@Vucsics.Krisztián: A facebook oldalán feketén-fehéren leírta, hogy a sok "a szememnek hiszek" proli is felfogja, hogy nem akar letagadni semmit. Szerintem érdemes lehetne beemelni a posztba:

"Pedig nem vagyok Fideszes!! Nem is voltam!! Akkor sem amikor felültem a tribünre..akkor sem amikor Orban Viktorral találkoztam, akkor sem amikor felajánlott politikai feladatokat visszautasítottam, akkor sem amikor ha kellett segítettem nekik. A szó azon értelmében ahogy ök gondolják rólam nem vagyok Fideszes!!"

Itt van a teljes szöveg:
www.facebook.com/photo.php?fbid=10202619228840967&set=a.1579010254225.62485.1804711916&type=1&permPage=1

fagzal 2015.05.11. 18:30:16

Na ellentmondanék a kommentelőknek: én gratulálnék a cikkhez, főleg az első kiemelt mondatrészhez. A kommenteken kicsit meglepődtem ugyan, hiszen sokan nem értik a lényeget (vagy én nem :)), de pontosan ezért: quod erat demonstrandum. ;)

2015.05.11. 18:35:40

Bocs, de a 30 millát nem a jó teljesitmény, nem a jó
eredmény eléréséért kapta. Na akkor miért is ?! Ja tudom, csak mert.................jókor volt jó helyen.

Tudod, én és nagyon sok keményen dolgozó kisember,ebben az országban 30 évig nem fog talán 30 milliót keresni. Mert nekik nem jut. Járni járna , de nem jut. Ők csak dolgoznak, megkeresik, adóznak utána és szeretnének jól élni. Mint ahogyan Kokó is tette. Munka nélkül .

De a keresztény erkölcs, a magyar keresztény öntudat, csak azt engedi meg hogy az uraknak önmagukat nevező éhenkórászok, ellopják, a haveroknak, a barátnőknek és a hű talpasoknak elosztogassák a szegény , keményen dolgozó emberek adóforintjait.

Nos ezek az emberek nem emberek. Lehet őket bármihez hasonlitani. Lehetnek csigák, gerinctelenek, lehetnek patkányok is. De lehetnek zsiványok, lehetnek seggnyalók is. Mert itt ebben a hatalmi állapotban ez fizet jól.

Lehet védeni Kokót. Csak az aki a korpa közé keveredik azt tudod, előbb utóbb megeszik a disznók. És Kokó bekeveredett a korpa közé. Addig volt valaki. Mint ahogyan ma is valaki. Csak az előjel, az lett negativ. És nem is kicsit !

És végül egy régi jótanács, amit a nagyapámtól megtanultam. " Tudod, kisunokám--mondta, ezektől az uraknak nevezett gerictelen emberektől óvakodj. Mert ezek olyan urak, akiktől az ember kaphat tetűt, bolhát ezek képesek arra is hogy meglopjanak " . Most látom csak hogy amit egykor mondott, az ma is igaz .

klacus 2015.05.11. 18:52:03

@Vucsics.Krisztián: Szerintem csak disznók vannak :-) A lehúzó környezet, az irigység, és a sikeres emberek közutálata nemzeti sport mifelénk. Jobb esetben epés megjegyzés, rossz esetben névtelen feljelentgetés a jussod. Azok akik tök nullából, valódi ellenszélben jutnak egyről a kettőre, csendben meghúzzák magukat, mert addig jó, amíg azt sem tudják ki vagy. Amennyire látom sokan a tehetségtelenséget, lustaságot nagy adag rosszindulattal kompenzálja. Ez az átlag választópolgár. Na most ezeknek elég nehéz elmondani, hogy termeljenek ki magukból valami szépet és jót. Persze az általánosítás durva, mert nem minden hülye megy ugye rendőrnek, lévén elég sokan vannak a Mávnál, és a Postán is. Van tehát értelmes rendőr, és értelmes vasutas, és nehéz elhinni, de értelmes postás is. Számuk matematikailag kicsi lehet, mert a sztereotípia elég erős. Ha ezt a politikus tisztességére vetítjük, akkor biztosan ugyanez a minta jön elő. A szomorú az, hogy a szellemi színvonal a választott vezetőknél eddig sem volt magas, de sajnos derivál a nullához, méghozzá elég erős tempóban. Amikor az országgyűlést -nagy néha- elnézem, olyan érzésem van, mintha a veszprémi állatkert csimpánzkifutóját nézném online valami webkameráról. Szóval disznó helyett csimpánzt írtam volna, de ezen állatról még nincs régi népi mondásunk. Pedig még biztos van lejjebb, ez még nem a nyúl üregének legalja.

Larry Silverstein 2015.05.11. 18:55:43

Igen, valóban erős az irigység Mo-n.

Mondjuk gondolom Kokó meg telibe sz*rja.

Szelid sunmalac 2015.05.11. 19:13:42

Szemely szerint ugy gondolom, hogy aki kuzdosportot csinal (izlelgesd a szot, hogy KUZDO-sport), es az elso vereseg utan osszefossa magat es otthagy csapot-papot, majd inkabb az adofizetok penzet ettermet csinal, az minden, csak nem peldakep. Igy kell "kuzdeni", mi?
Nekem aztan edesmindegy melyik part seggebe bujva teszi ezt. Az is mindegy, hogy utolag megprobal-e osszehazudni valamit. De azert hadd ne kelljen mar fenyezni, mint a smitt palit kellett (volna). Akkor is mindenki jott a peldakeppel.
Ha eltekintek a kuzdoszellem hianyatol, a nyereszkedestol, akkor is ott van meg mindig, hogy szimplan hazudik. Mert a "nem voltam fideszest" lehet am magyarazni, de attol meg mindenkinek tiszta, hogy mosakszik. Mint a gyerek szokott, hogy de hat ez csak kisegyes, meg nem is en voltam a hibas stb. EZ a legnagyobb baj Mo. -n es a politikaban. Senki nem vallalja a felelosseget semmiert, foleg nem a sajat doneteseiert. Ilyenbol inkabb kosz nem kell tobb, se sportminiszternek, se semminek. Van eleg.
Talan ha belegondolsz es azt szeretned, hogy a politika ne csak disznok gyulekezohelye legyen, akkor pont nem a Kokot kene peldakepul valasztani. Van meg (szerencsere) ezeregy masik kiemelkedo teljesitmenyu honfi, akit millioszor inkabb allitok peldakepul a gyereknek.

kvadrillio 2015.05.11. 19:14:34

HÁÁÁMER MAGYARORSZÁGON A MENEDZSER, ÜGYVÉD, FOGORVOS, VÁLLALKOZÓ LOP, CSAL ÉS HAZUDIK UGYI !!!
ÉS MIVEL EZT MINDENKI TUDJA RÓLUK, AZAZ MINDEN MAGYAR IS TUDJA RÓLUK, NEM IS TISZTELIK EGYIKET SEM ! :)

Szelid sunmalac 2015.05.11. 19:24:22

@Larry Silverstein: Ugyan miert draga baratom? Kifele, mifele es miert? Nekem, (veled es Kokoval ellentetben) vannak bizonyos erkolcsi normaim, amikhez tartom magam.

Larry Silverstein 2015.05.11. 19:27:44

@Szelid sunmalac: ne röhögtesd ki magad attól hogy nagy embereket fikázol nem leszel nagyobb

Szelid sunmalac 2015.05.11. 19:30:14

@Larry Silverstein: Nem...en nem attol leszek nagyobb. De nekem a Koko sem nagy ember. Az elobb irtam le miert. Talan probald meg eszervekkel megvitatni, amit leirtam.

Conchobar 2015.05.11. 19:31:01

"saját szakmájuk csúcsára jutott polgárai, a Kokók, Egerszegi Krisztinák, Vágó Istvánok, Bojár Gáborok" - Kokó, Egerszegi (még tán Bojár is) rendben van. De ki ez a szakmája csúcsára jutott Vágó István? És miféle szakma csúcsára jutott? Visszatérve Bojárra, nagyot alkotott, csakhogy az ő neve tudott kitörni a szakmáján kívülre, nemhogy népszerűnek nem nevezhető, hanem még egyenesen ismeretlen (személye és tevékenysége) is a nagyközönség számára, ennélfogva tőle még Győzike, vagy VV Alekosz is alkalmasabb politikusnak

klacus 2015.05.11. 19:53:18

@Conchobar: Nincs más hátra, mint hogy legyen Gyözike a miniszterelnök! Azzal el is érnénk végre a gödör alját! :-)

Vucsics.Krisztián · http://www.vucsics.hu 2015.05.11. 19:59:23

@Conchobar: "De ki ez a szakmája csúcsára jutott Vágó István? És miféle szakma csúcsára jutott?" -- tudod te azt nagyon jól, nem kell hülyének tettetned magad

pontosan erről írtam az elején, "az egyéni teljesítmény tiszteletének a hiánya"

:-(

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2015.05.11. 20:02:16

Felesleges Kokót basztatni. Undorodott a szociktól, az eszdesztől. Joggal. Gondolta jobb lesz a Fidesz. Tévedett. Ő legalább kihátrál ebből és kimondja, nem elsunnyog.
Nem kellene átkozni azért mert őt is, mint a fél országot, Orbán átverte.

Vucsics.Krisztián · http://www.vucsics.hu 2015.05.11. 20:03:15

@Szelid sunmalac: magadat nevetteted ki, ha egy olimpiai- és világbajnoknak a küzdését fikázod

azt talán még te is belátod, hogy nem azért nyerte meg, amiket megnyert, mert kiült a pódiumra

Schmitt Palival meg ne mossuk össze, ha kérhetem :-) kösz

Vucsics.Krisztián · http://www.vucsics.hu 2015.05.11. 20:05:32

@janos551: kösz, hogy saját példáddal is bemutattad, amiről írtam ;-)

arturdent 2015.05.11. 20:11:50

Üdv!
Brutál ez a rengeteg elégedetlen ember, mindenki előtt ott a lehetőség, hogy többre vigye. A másik brutál primitív dolog, hogy valakit nem a tettei miatt, hanem a politikai nézetei miatt ítélnek meg, szánalmas. Szerintem a kedves fikázó kommentelőknek végig kéne csinálniuk amit a Koko végigcsinált vagy csak a töredékét. Val szn akkor máshogy értékelnék a teljesítmény fogalmát. A zászló mindenkinek áll, bárkiből lehet politikus, profi sportoló, menő vállalkozó, vagy fogorvos vagy akármi, és akkor te pattanhatsz ki a BMW-böl. Csak ehhez kellene némi tehetség is valamihez.

2015.05.11. 20:20:01

Kokó elismerhető volt, mint sportoló, hiszen olyasmit ért el, amit a sportágában nem sok magyar.
Ezután pénzért vagy meggyőződésből, de nekiállt a fidesz szekerét tolni. És még ez is rendben van. Sokan csinálnak ilyet, minden pártnak vannak szekértolói.

De most jön azzal a dumával, hogy semmi nem az, aminek látszik. Lehet, hogy ő nem fidesz párttag, de attól még fideszes, hiszen a fidesz szekerét tolja, a fideszre szavaz, és viselkedni is úgy viselkedik, ahogy a fideszesek szoktak.
És nem az a baj, hogy fideszes, hanem az, hogy azok szemébe hazudik, akiktől a tiszteletet várja, mindazért, amit még nem fideszesként tett.

De én tudom mi hiányzik neki.
Gerinc.

(Amúgy a nemzet sportolói, meg a nemzet színészei esetleg elgondolkozhatnának néha azon, hogy különbek-e ők azoknál, akik nem lehetnek a nemzet valamijei. Gondolok itt a kőművesekre, eladókra, rendőrökre és minden más szakmára, aminek a művelői névtelenek maradnak, pedig többet dolgoznak, többet tesznek ezért a hazáért, mint az összes nemzet valakije együttvéve.)

Waldeck 2015.05.11. 20:25:16

A poszt írója nincs tisztában azzal, hogy nem Kokón vagy Bojáron múlik hogy ki lesz a szakminiszter, hanem a párton, illetve a párt vezérgürüjén.

Tehát tök mindegy ezek mit csinálnak, nem rajtuk múlik, a kormányt a kormányfő állítja össze.

Mellesleg aki nem bírja a kritikát, az nem vállaljon kormánytisztséget.

Egy normális pártban amúgy vannak, sőt többségben vannak a normális szakemberek a gátlástalan senkiházi nyikhajokkal szemben, és egy normális kormányfő az előbbieket kéri fel pozícióba. Az hogy Orbán a nyikhaj korrupció-vadész szarembereket kéri fel, az az ő felelőssége. Minderre semmi befolyása párton kívüli embereknek, no pláne a párton kívüli embereket kritizáló közönséget.

Kokóval amúgy vannak bajok, összevissza beszél. Miniszternek egyébként alkalmatlan, ott nem boxolni kell hanem egy apparátust irányítani, méghozzá hatékonyan.

Larry Silverstein 2015.05.11. 20:40:27

@Waldeck: 'Az hogy Orbán a nyikhaj korrupció-vadész szarembereket kéri fel, az az ő felelőssége.'

- tiszta mázli hogy nem úgy müködnek mint a független demokrata szakértők

A magyarországi export 6,2 százalékkal nőhet 2015-ben, korábban még 5,3 százalékos növekedést vártak.
a lakossági fogyasztás 2,6 százalékkal bővül ebben az évben, gyorsabban, mint az őszi előrejelzésben szereplő 1,5 százalék.
A belföldi keresletnél lassabb növekedés várható. Jelenleg 1,1 százalékos növekedést vár az IMF a korábbi 2,5 százalékos becslés helyett.
2015-ben az átlagos infláció 0 százalékos lehet, az ősszel jelzett 2,3 százalék helyett.
A GDP-arányos folyó fizetési mérleg többlete 2015-ben 4,8 százalékos lesz, nagyobb az októberben várt 2 százaléknál.
A GDP-hez viszonyított teljes külső adósság 106,7 százalék lehet 2015-ben. Ősszel 108,4 százalék szerepelt az akkori REI jelentésben.
Az IMF a költségvetési hiányt 2,7 százalékosra várja idénre. A tavaszi jelentésben 2,8 százalékos hiánnyal számoltak.
A GDP-arányos államadósság mértéke idén 75,5 százalékon állhat, ez kevesebb az előző jelentésben szereplő 79,2 százaléknál.
2016-ra az IMF 2,3 százalékos gazdasági növekedést, a belföldi kereslet 2 százalékos bővülését, 5,5 százalékos exportnövekedést, a lakossági fogyasztás 2,6 százalékos növekedését, 2,3 százalékos átlagos inflációt, 4,1 százalékos folyó fizetési többletet, 90,2 százalékos külső adósságot, 2,5 százalékos költségvetési hiányt és 74,7 százalékos államadósságot vár.

index.hu/gazdasag/2015/05/11/imf/

dr. mesterséges színezék 2015.05.11. 20:42:29

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: "Gondolta jobb lesz a Fidesz. Tévedett. "

A sportolók erős idegzetére vall, hogy 5 éven át bízott abban, hogy mégse a szemének kell hinni, hanem Viktornak.

Waldeck 2015.05.11. 20:46:44

@Larry Silverstein:

és annak hogy a folyamatos EU-támogatási euró-milliárdoknak, a kedvező nemzetközi környezetnek (főleg német fellendülés), és a betelepült (szintén főleg német) multiknak, autógyáraknak köszönhetően 5 év stagnálás-recesszió után lesz végre egy év amikor nem leszünk nagyon lemaradva a szlovákoktól, lengyelektől, csak kicsit, mi köze ahhoz, hogy Orbán maffiakormányába nem szakértőket, hanem a magukat seggnyalással felküzdő visszataszító korrupt nyikhaj fideszbűnözőket nevezett ki a kormányába?

dr. mesterséges színezék 2015.05.11. 20:48:37

"Arról van ugyanis szó, hogy szerintem Magyarország jelenlegi első számú problémája az egyéni teljesítmény tiszteletének a hiánya"

Arról van szó, hogy senki semmilyen teljesítménnyel nem lehet simulékony és vélemény nélküli, sőt aki teljesít, és ezért reflektorfénybe kerül, annak duplán meg kell fontolnia, hogy mit mikor tesz és nem tesz, mond és nem mond.

Mert hogy elméletileg példa volna mások számára, és az opportunizmus ne legyen példa, van belőle elég példa nélkül is!

Larry Silverstein 2015.05.11. 20:53:36

@Waldeck: A bolha köhög, Magyarország hasít.

Waldeck 2015.05.11. 20:54:55

@Larry Silverstein:
tehát érdemben válaszolni nem tudsz. kapitulációdat elfogadom.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2015.05.11. 21:01:10

Én amondó vagyok, hogy senki ne csináljon kurvát abból, ami naggyá tette. Kokó, kovács ákos és még sorolhatnánk, mind bemocskolták azokat a területeket, amiknek hála valamire vitték. Megérdemlik, hogy szét legyenek baszva a nép által.

Waldeck 2015.05.11. 21:05:51

@Tomi from Space:

Én inkább úgy fogalmaznék, hogy sportoló, művész, tehát olyan ember aki azért erősen a showbizniszből él, az 10x gondolja még, és nagyon alaposan, hogy politikailag exponálja-e magát, mert ezzel egyrészt éket verhet saját maga és a rajongói egy része közé, másrészt a politika az ilyen külsősöket csak fel- és kihasználja, biodíszletnek kellenek, ami egyébként egy komoly embernek megalázó. És amint már nem kellenek, eldobják őket mint egy rongyot.

Aki ismeri a politika természetét, az tudja ezt, ebből nem lehet jól kijönni hosszútávon, ebben csak megégethetik magukat. Persze erre idővel ők is rájönnek, csak akkor már rendszerint késő....

Vucsics.Krisztián · http://www.vucsics.hu 2015.05.11. 21:33:00

@Ylim: _szerintem_ az onimózus hosszú londoni kifakadásában elég jól leírta, hogy hogy értette a "nem fideszes"-t -- hogy ez megfelel-e annak, amit az emberek úgy általában ezalat érteni szoktak, az valóban kétesélyes, de ha az ember úgy áll hozzá, hogy megpróbálja megérteni, akkor azért nem egy megugorhatatlan feladat :-)

"nemzet sportolói": ha én leszek egyszer a király, vagy király híján legalább az oktatási miniszter, akkor tuti lesz olyan is, hogy "nemzet pedagógusa"... de hát nem én vagyok :-)

Vucsics.Krisztián · http://www.vucsics.hu 2015.05.11. 21:38:13

@Waldeck: "A poszt írója nincs tisztában azzal, hogy nem Kokón vagy Bojáron múlik hogy ki lesz a szakminiszter, hanem a párton, illetve a párt vezérgürüjén." -- de tisztában van vele, ráadásul ennek az okait is érteni véli

Orbánnak egyébként voltak egészen jó miniszterei, államtitkárai, csak aztán ezek sajnos elkoptak-kiutálódtak mellőle és maradt Lázár meg Szijjártó... szívás.

Vucsics.Krisztián · http://www.vucsics.hu 2015.05.11. 21:41:54

@dr. mesterseges szinezek: "Arról van szó, hogy senki semmilyen teljesítménnyel nem lehet simulékony és vélemény nélküli, sőt (...)" -- ööö, izé, lehet, hogy lemaradtam valamiről, de nem pont onnan indult az egész paláver, hogy nagyon is volt/van véleménye az istenadtának? :-)

Izo 2015.05.11. 23:43:54

Érdekes a magyar néplélek.
Egyrészt azon sír mindenki - joggal -, hogy itt szinte kizárólag járadékvadászatból lehet jól élni.
Másrészt, ha valaki azt mondaná, hogy mostantól állami támogatás nincs, akkor az biztosan megkapná, hogy "ráront a saját nemzetére". Igaz ugyan, hogy az előbbi kategória kezdi ezt mondogatni önös érdektől vezérelve, de az istenadta simán bekajálja. Pedig, ha utánajárna látná, hogy aki fent van, az sokkal több állami támogatást kap, mint ő ott lent. Ergo, a támogatások megszüntetésével ő jól járna.

keményen drogozó kisember 2015.05.12. 02:55:04

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]:
Azért én is jobban érezném magam, ha az átverés mellé kaptam volna 30 millió forint vissza nem térítendő kölcsönt, mint ez a nem fideszes Kokó Kovász gyerek.

Csak az a baj, hogy az ország nagyobb részét sokkal jobban átbaszták, mint Kovász Pistát, és nemhogy egy kurva kanyit nem kapott, de még fizetnie is kellett - azért, hogy ezek a Kovászok kaphassanak.

(A kemény világbajnok csávó, aki a hurkák ellen még csak-csak elvolt, de jött egy közepes ellenfél, ez a Csákó gyerek, oszt úgy baszta pofán, hogy az ökölvívásnak a gondolatától is borsózik azóta a háta. Kivéve, ha valami pénzes buli van, mert akkor ő megint ő a 46 kg-os világbajnok. Csak a 46 kg macskasúly, nem embersúly. Tudom, persze, tömeg. Meg köznyelv.)

keményen drogozó kisember 2015.05.12. 02:59:04

@Vucsics.Krisztián:
Ja, mutogatós sportban világ- meg olimpiai bajnok.
Amikor egy közepesen kemény gyerekkel került szembe egy komolyabb sportágban, akkor meg felszántotta arccal a parkettet, és sírva magyarázkodott.

keményen drogozó kisember 2015.05.12. 03:10:56

@arturdent:
Mondjuk ha vissza nem fizetendő 30 millával megtolnák a vállalkozásomat, nekem is sokkal könnyebb lenne.
Meg sok magyar embernek.
Ez olyan 2-3 BMW ára, típustól függően.
Csak hogy ki miből pattogjon ki.

@Ylim:
Sőt, még cigány is, mint Orbán. Nem a Kolompár, a Viktor. (A tesója sokszoros börtönviselt. A vér nem válik vízzé.)

@Larry Silverstein:
"2015-ben az átlagos infláció 0 százalékos lehet"
Mert nincs belső fogyasztás, te idióta.
Magyarul nincs pénzük az embereknek kaján kívül semmire, akinek meg van, az nem az országban költi el a 27%-os áfa mellett.
Túl hülye vagy, hogy ezt felfogd, mi?

@Vucsics.Krisztián:
"Orbánnak egyébként voltak egészen jó miniszterei, államtitkárai"
Igen? Ki?
Mert hirtelen egy sem jut eszembe. Ha Járait vagy Chikánt említed, harsányan röhögni fogok!

Vucsics.Krisztián · http://www.vucsics.hu 2015.05.12. 07:51:48

@keményen drogozó kisember: kicsit próbáld meg visszafogottabban előadni légyszi... kösz

a cigányozásért jóindulatom jeléül most csak sárga lap, de ha nem hagyod abba, kénytelen leszlek kivágni innen :-(

a sporteredményeinek a fikázásával csak magadat égeted, egy átlagember egy élsportoló egyetlen edzését nem tudná végigcsinálni... az olimpiára pedig már kijutni is keveseknek sikerül, nem hogy megnyerni

miniszterek: Járai és Chikán is a saját pályájukon elért sikerek után lettek miniszterek, akár csak Pálinkás, Hámori vagy éppen Réthelyi -- nem azt állítom, hogy ettől automatikusan jó miniszterek lettek, csak azt, hogy előrébb voltunk velük, mint a seggnyaláson kívül semmiféle civil teljesítményt fel nem mutatott Szijjártóval meg Lázárral

dr. mesterséges színezék 2015.05.12. 08:50:28

@Vucsics.Krisztián: "de nem pont onnan indult az egész paláver, hogy nagyon is volt/van véleménye az istenadtának? :-) "

Akkor tényleg lemaradtál. Onnan indult, hogy véleménye akkor lett, amikor őt kezdték el cseszegetni, amíg 1-2-5-8 milliót cseszegettek, addig hangot nem adott, csak arcot, fotókhoz.
Konkrétan annyit nem nyögött - hogy ne lépjen ki a saját profiljából - hogy "nem kifejezetten helyeslem, hogy a kormány abba a sportba önti a pénzt, amelyik közel 30 éve az ország legsikertelenebbje, és közben tömegsporttal érvel". Nem, Kokó mostanáig megtartotta magának az ellenvéleményeit, amelyek állítása szerint voltak neki.

Pozitívumként elmondható róla, hogy színésznek is van annyira jó, mint sportolónak, mert a számos fenntartása ellenére őszinténak ható mosollyal jelent meg a Viktor oldalán.

Bálna69 2015.05.12. 08:52:27

Jó poszt, így tovább! :)

Bálna69 2015.05.12. 08:53:56

Jah, és válasszuk már külön kokót, a politizálót Kokótól, az olimpiai bajnoktól. Olimpiai bajnoki címet mutogatásért nem adnak, még egy keményen drogozó kisembernek sem. Persze meg lehet próbálni, utána lehet csinálni...

dr. mesterséges színezék 2015.05.12. 08:56:18

@keményen drogozó kisember: "Ha Járait vagy Chikánt említed, harsányan röhögni fogok! "

Pedig pl. ők rendben lettek volna, ahogyan Martonyi is, csak hát ahol a gondolkodás meg van tiltva, ott Szijjártónak meg Matolcsynak áll a világ.

Meg lehet nézni Vargát is, mennyire szorítja a ködmön, miközben ész nélkül tolja az agitpropot. Nem az ő pályája.

bekerült 2015.05.12. 11:38:12

@Vucsics.Krisztián:

Pont azért írtam ezt, hogy amikor egy példakép leteszi a garast, azzal, hogy az adott politikussal egyetért, azzal maga választja azt, hogy a másik tábor számára megszűnik példakép lenni !

Nagyon álságosnak találom, hogy úgy tesz most Kokó, hogy ezt nem gondolta volna !

Teccet volna előre gondolkodni és nem a pénzt nézni, amivel eladta magát !

Hogy ez így nem jó ?
Szerintem meg csak így jó !

Mindenkinek vállalni kell a saját tetteiért a felelősséget !
Adja vissza a pénzt és tettekkel hozza helyre azt amit elrontott !
Mert többek között ő is az oka, hogy a 2/3-al ide jutottunk, ehhez nyújtott segítséget ugyanis !

Vucsics.Krisztián · http://www.vucsics.hu 2015.05.12. 11:52:19

@bekerült: "Pont azért írtam ezt, hogy amikor egy példakép leteszi a garast, azzal, hogy az adott politikussal egyetért, azzal maga választja azt, hogy a másik tábor számára megszűnik példakép lenni!"

azt értem, hogy ez így van, csak éppen azzal nem értek egyet, hogy ennek így kell lennie... szerintem ez egy kifejezetten káros jelenség, és ezt próbáltam a posztban érvekkel alátámasztani

ha jó minőségű politikát akarunk, akkor a politikát vonzóvá kell tenni a jó arcok számára, az viszont nem fog menni ezzel a stílussal

"Mindenkinek vállalni kell a saját tetteiért a felelősséget !"

ebben kétségtelenül igazad van

bekerült 2015.05.12. 18:53:19

A minap volt vitám arról, hogy a választóink zöme számára a politikai hovatartozás hit kérdése és ez mennyire nem jó.

Egy alakulgató demokráciában nem szabad csodálkozni, hogy a régi reflexek működnek.
A választóknak se idejük se szándékuk nincs a politikai műveltség megszerzésére.

Ezt hosszú évek alatt ki lehetne alakítani, de ehhez a politikusok felelős politizálása kellene.
Sajnos inkább rájátszanak erre, főleg a jobboldalon, mert így remélnek saját szavazókat és hívőket !

Ehhez használták fel Kokót is, meg "Egérkét" is !

Kokó ezt saját magától választotta, gondolom, mert, ha nem, akkor arról is beszámolt volna.
Ja, hogy ezért pénzt is kapott ?
Akkor ez is élő bizonyítéka annak, hogy a mértékadó embereket hogy lehet megvenni kilóra !

Igazad van, ez nagyon káros jelenség, de akkor legyen őszinte Kokó és ezt mondja el !
Igaz, ez is egy érték, csak nem nevezte meg !

Egy demokráciában még az is elképzelhető, hogy egyik pártból a másikba át lehet menni és ezt is el lehet fogadni, csak akkor ezt meg is kell magyarázni, mégpedig hihetően !

Ki kell mondania, hogy őt átverték, stb. és vissza KELL adnia a juttatását !

Nem úgy kell vonzóvá tenni a politikát, hogy lenyeletjük a választókkal az undorító viselkedést, hanem tessék vállalni a tettekért a felelősséget és nem sumákolni.

Tartós Béka 2015.05.13. 23:37:45

@bekerült: "Teccet volna előre gondolkodni és nem a pénzt nézni, amivel eladta magát !"

Jól értem tehát, hogy Kokó maga a felelős azért az eszelős balliberális gyűlöletkampányért, ami a nyakába zúdult 2002 után?
Többek között pont az olyanoktól, mint te, akiknek - nyilván saját magukból kiindulva - a nyílt kiállás csak azt jelentheti, hogy "eladta magát"?

Biztos nem vetted észre, de ez a poszt pont rólad szól. Aki képtelen a törzsi háborúk színvonalánál picit magasabban gondolkodni.

bekerült 2015.05.14. 07:33:06

@Tartós Béka:

Jól érted !

Igen felelős, de nem a balliberális gyűlölet kampányért, hanem mert úgy döntött, hogy neki nagyon tetszik a FIDESZ által vitt gyűlöletkampány !
Ehhez sorolt be ő is és segítette 2/3-os hatalomhoz a FIDESZT !

A FIDESZ indította a gyűlöletkampányt és ezzel ért el eredményeket, miközben szétszakította az országot !
Ezt teszi most is, csak különböző szereplőkkel, ahogy a helyzet kívánja. Most a bevándorlók és az EU vannak soron.
A gyűlölködésre neki van szüksége, mert ez a lételeme !

A nyílt kiállás még nem jelenti, hogy eladta magát valaki, de a nem is titkolt vissza nem térítendős támogatás már igen !
Nagyon sokan még a közelébe se jutnak az ilyen támogatásnak.
Ehhez bizony Kötcsén kell lenni és sürögni forogni a potentátok kiörül !
Még, hogy nem volt FIDESZES ?
Mit gondolsz kit engedtek be Kötcsére ?
Kinek lapogatja örömmel Orbán a hátát, ha meglátja ?

Elmész te a sunyiba !
Tiszta hülyének néztek bennünket Kokóval együtt !

Az mind rendben van, amit tett, de ne próbáljon már ezért kikövetelni magának elismerést ! Nem azért gyűlölik, mert ez a balliberális gyűlölet kampánya, hanem azért amit tett, de főleg ahogy most mosakodik !
Nem a balliberálisokra kell kenni azt, hogy valakit a pofátlanságáért gyűlölnek !

És ez nem törzsi háború, hanem pofa kérdése !

Még megérjük, hogy a FIDESZ bukása után, azt fogják követelni a prominensei, hogy ők legyenek a nemzet példaképei !
Ez a te és az ők magasabb gondolkodása !

Meg a nagy lótusz faktusz !
süti beállítások módosítása